Mikromuffins med äpple

24.11.2016
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mikromuffins med äpple

Den här snabba portionstårta kan man grädda i mikrovågsugn. Tårtan är både gluten- och sockerfri. Försäkra dig om att du använder en mugg som tål mikrovågor.

Ingredienser

2 portioner
1 0,5 dl valnötter
2 0,5 dl havreflingor
3 0,5 tsk bakpulver
4 0,5 tsk kanel eller pepparkakskrydda
5 1 dl rivet äpple
6 1 ägg
7 1 msk rybsolja
8 2 tsk honung
På ytan
1 0,5 äpplen
2 1 msk rybsolja
3 4 - 6 valnötter
4 1 msk honung

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 60 g
Protein 8 g 17 g
Fett 33 g 66 g
Kostfibrer 7 g 14 g
Energi kJ 1 877 3754
Energi kcal 448 897

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Sokeriton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Krossa nötterna och rör ihop de torra ingredienserna. Rör i det rivna äpplet samt ägg, olja och honung. Fyll en stor temugg (ca 3 dl) eller två kaffekoppar med deg. Tillred ca 1:30 i mikrovågsugn (850 W). Beräkna längre tid i en mikrovågsugn med lägre effekt. Grädda muggarna en och en, om du tillreder två. Skiva ett halvt äpple och rosta det lätt i olja i en panna tillsammans med krossade valnötter. Smaksätt med honung. Garnera muffinsen med blandningen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5