Mexikanska köttfärsbiffar

27.12.2013
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mexikanska köttfärsbiffar

Ingredienser

4 portioner
1 400 g malet kött
2 200 g passerade tomater
3 1 dl ströbröd
4 1 dl riven parmesanost
5 3 msk texmex-kryddblandning
6 1 ägg
7 1 vitlöksklyfta
8 nypa salt
9 nypa grovmalen svartpeppar
Till stekning
1 olja
Paprikasalsa
1 1 paprika
2 1 - 2 msk hackad basilika
3 1 tsk olivolja
4 nypa salt
5 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 55 g
Protein 24 g 96 g
Fett 31 g 123 g
Kostfibrer 2 g 9 g
Energi kJ 1 786 7145
Energi kcal 427 1708

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Meksikolainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Häll de passerade tomaterna i en bunke, rör i ströbrödet, parmesanosten, kryddblandningen och ägget. Låt blandningen svälla en stund.

Rör i det malda köttet, krydda med en riven vitlöksklyfta, salt och peppar. Forma biffar av massan med våta händer.

Stek biffarna i olja i panna eller ca 15 minuter i 225 graders ugnsvärme.

Klyv paprikan, ta ut stammen och kärnorna, hacka fruktköttet riktigt fint. Blanda paprikan med hackad basilika, olivolja och kryddor till en salsa; servera med biffarna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5