Mexikansk pulled pork

21.6.2015
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mexikansk pulled pork

Ingredienser

4 portioner
1 800 g kasslerstek av gris
Kokspad
1 8 dl köttbuljong
2 1 burk (400 g) kokosmjölk
3 1 lök
4 0,5 dl söt sojasås
5 0,5 dl rörsocker
6 1 kanelstång
7 3 vitlöksklyftor
8 2 tsk spiskummin
Glasering
1 1 dl kokspad
2 2 msk rörkristallsocker
3 0,5 påsar (20 g) texmex-kryddblandning

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 110 g
Protein 48 g 190 g
Fett 55 g 221 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 3 317 13269
Energi kcal 793 3171

Obs! I beräkningen har inte medtagits: kokspad

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Meksikolainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka upp ingredienserna till kokspadet i en kastrull. Lägg i köttstycket och koka sakta två timmar under lock. Vänd köttet några gånger under kokningen. Ta upp köttet, svep det i plastfilm och folie. Låt köttet vila minst 20 minuter eller kyl det ordentligt.

Ta vara på en del av kokspadet. Koka ingredienserna till glaseringssåsen ca 5 minuter. Skiva det avsvalnade köttet och grilla ytorna vackert bruna i het grill. Lägg upp skivorna på ett serveringsfat och ringla glaseringssås över. Riv köttet i tunna strimlor med ett par gafflar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5