Mexikansk pastasallad med kyckling

27.12.2016
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mexikansk pastasallad med kyckling

Den matiga pastasalladen med kyckling är god som lunch eller på en buffé.

Ingredienser

4 portioner
1 300 g filéer av kyckling
2 1 msk olja
3 nypa salt
4 nypa grovmalen svartpeppar
5 2 dl pasta, t.ex. musselformad
6 1 påse (200 g) djupfryst majs
7 1 paprika
8 10 - 12 minitomater
9 1 rödlök
10 1 burk (285/170 g) svarta bönor
11 1 dl hackade örter, t.ex. koriander och persilja
Dressing
1 1 burk (150 g) crème fraîche
2 0,5 dl citronsaft
3 1,5 msk tacokrydda
4 1 msk honung
5 2 tsk dijonsenap

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 47 g 187 g
Protein 27 g 107 g
Fett 13 g 52 g
Kostfibrer 8 g 31 g
Energi kJ 1 752 7007
Energi kcal 419 1675
Provat recept

Instruktioner

Bryn kycklingköttet hastigt i olja. Krydda med salt och peppar. Ta pannan åt sidan och låt köttet vila under lock medan du tillreder salladen.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt majskornen då pastan är nästan färdig, koka en minut.

Skölj pasta och majs under rinnande kallt vatten. Stycka paprikan, klyv tomaterna och skiva löken. Skölj bönorna i ett durkslag, vänd dem i de andra ingredienserna.

Tärna kycklingfiléerna. Blanda till dressingen. Tillsätt kycklingköttet och dressingen i salladen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5