Mexikansk gryta

21.10.2014
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mexikansk gryta

Ingredienser

6 portioner
1 700 g kött för karelsk stek
2 1 stor lök
3 2 morötter
4 2 msk olja
5 2 tsk spiskummin
6 1 tsk paprikapulver
7 1 burk (400 g) krossade tomater
8 4 dl vatten
9 2 msk tomatpuré
10 2 vitlöksklyftor
11 1 msk farinsocker
12 1 tsk chilipasta (sambal oelek)
13 1 tsk salt
14 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
15 1 burk (420/240 g) kidneybönor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 87 g
Protein 25 g 149 g
Fett 25 g 148 g
Kostfibrer 5 g 29 g
Energi kJ 1 590 9542
Energi kcal 380 2281

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Naudanliha
Makuja maailmalta Meksikolainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och stycka löken och morötterna. Bryn köttet i en gryta. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, lök och morötter. Fräs ett ögonblick. Tillsätt de krossade tomaterna. Skölj burken med vatten, häll vattnet i grytan. Tillsätt tomatpurén, de krossade vitlöksklyftorna och kryddorna. Tillred grytan ca 1 1/2 timme i 150 graders ugnsvärme. Skölj bönorna, tillsätt i grytan mot slutet av tillredningen. Hetta upp.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5