Memmaparfait

25.2.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Memmaparfait

Memmaparfait är ett skonsamt sätt att vänja barn och utlänningar vid smaken av memma.

Ingredienser

8 portioner
1 1 ask (700 g) memma
2 4 dl vispgrädde
3 2 äggulor
4 1,5 dl florsocker
5 2 tsk vaniljsocker
6 2 tsk rivet apelsinskal
Garnering
1 vispad grädde

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 36 g 290 g
Protein 4 g 35 g
Fett 21 g 166 g
Kostfibrer 4 g 34 g
Energi kJ 1 463 11704
Energi kcal 350 2797

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vispad grädde

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa sockren och äggulorna till skum. Tillsätt memman och rivet apelsinskal. Vispa grädden och vänd den i massan. Häll massan i en tårt- eller brödform på 1,5 liter. Täck formen med folie och låt den stå i frysen minst 4 timmar.
Doppa formen hastigt i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat. Garnera t.ex. med rosetter av vispgrädde. Parfaiten smakar bäst då den har stått en dryg kvart i rumstemperatur.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5