Memmaglass

27.3.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Memmaglass

Tillred randig memmaglass genom att varva vaniljglass spetsad med citronsaft och traditionell memma. Javisst, så här enkelt är det att göra glass!

Ingredienser

6 portioner
1 1 l vaniljglass
2 0,5 citroner
3 200 g memma

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 23 g 139 g
Protein 4 g 26 g
Fett 10 g 61 g
Kostfibrer 2 g 10 g
Energi kJ 848 5088
Energi kcal 203 1216

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Rör vaniljglassen mjuk i en bunke. Tvätta citronen och riv den gula delen av skalet fint. Pressa saften ur en citron. Rör saften och skalet i glassen.
  2. Varva glassblandning och memma – det senare i så tunna skikt som möjligt – i en bunke som tål frysning. Frys minst 2 timmar. Ta fram glassen i rumstemperatur en kort stund innan den ska serveras, och forma den till kulor.
Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5