Melon- och mozzarellasallad med myntavinägrett.

21.6.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Melon- och mozzarellasallad med myntavinägrett.

Ingredienser

4 portioner
1 600 g honungs- eller nätmelon
2 1 (125 g) mozzarellaboll
3 0,5 kruka färsk basilika
Myntavinägrett
1 2 msk olivolja
2 1 msk citronsaft
3 1 msk honung
4 1 msk hackad färsk mynta
5 nypa salt
6 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 16 g 63 g
Protein 7 g 27 g
Fett 13 g 53 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 884 3534
Energi kcal 211 845

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen, Piknik, Brunssi, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv, skala och kärna ur melonen. Stycka melonen. Skär mozzarellan i fyra delar, skär fjärdedelarna i skivor.

Blanda till myntavinägretten. Blanda melon, mozzarellaost och rivna basilikablad i en bunke. Ringla dressingen över. Låt salladen vila en stund på svalt ställe.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5