Medelhavsrösti

21.1.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Medelhavsrösti

Ingredienser

4 portioner
1 800 g mjöliga potatisar
2 0,5 dl soltorkade tomater i tärningar
3 0,5 dl rostade lökflingor
4 2 msk hackad persilja
5 0,5 citron, det rivna skalet
6 nypa grovmalen svartpeppar
Till stekning
1 olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 35 g 140 g
Protein 5 g 20 g
Fett 2 g 8 g
Kostfibrer 5 g 20 g
Energi kJ 770 3081
Energi kcal 184 736

Obs! I beräkningen har inte medtagits: olja

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala potatisarna, stycka dem i rejäla bitar. Koka dem halvfärdiga i vatten smaksatt med salt, ca 12 minuter. Låt klyftorna rinna av och svalna.

Riv potatisklyftorna grovt. Tillsätt styckade tomater, hackad lök och persilja. Krydda med rivet citronskal, salt och peppar.

Forma biffar av massan med våta fingrar. Stek biffarna på medelgod värme tills de är vackert bruna på bägge sidor.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5