Medelhavsinspirerad lammgryta

23.3.2015
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Medelhavsinspirerad lammgryta

Ingredienser

8 portioner
1 1,2 kg kryddad lammstek
2 1 msk olja
3 2 stora morötter
4 200 g palsternacka
5 3 stjälkar bladselleri
6 4 vitlöksklyftor
7 5 dl vitvin
8 1 stor citron
9 1 tsk timjam
10 1 tsk rosmarin
11 1 tsk salt
12 1 - 2 dl gröna oliver

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 47 g
Protein 42 g 336 g
Fett 30 g 238 g
Kostfibrer 2 g 20 g
Energi kJ 2 093 16744
Energi kcal 500 4002

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Lammas
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta bort nätet och torka av steken. Ta bort allt synligt fett och hinnorna. Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Skala och stycka morötterna och palsternackan. Skölj och stycka selleristjälkarna. Skala vitlöksklyftorna.

Bryn köttbitarna i tre omgångar i olja i en panna, lägg dem i en gryta. Lägg grönsakerna och vitlöksklyftorna i pannan. Vänd några minuter, tillsätt i grytan. Koka upp det vita vinet i pannan, häll i grytan. Tvätta och riv citronskalet, pressa halva citronen, tillsätt skal, saft, örter och salt i grytan.

Tillred grytan i ugn, först 30 minuter utan lock i 225 grader. Sänk värmen till 175 grader, lägg på locket. Tillred ytterligare 1 1/2 timme. Tillsätt oliverna mot slutet av tillredningen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5