Medelhavsinspirerad köttpaj

15.3.2016
13 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Medelhavsinspirerad köttpaj

Ingredienser

14 portioner
1 250 g smör eller margarin
2 4 dl vetemjöl
3 1 tsk bakpulver
4 1 burk (250 g) kvarg
Fyllning
1 400 g malet kött
2 1 msk olja
3 1 lök
4 2 - 3 vitlöksklyftor
5 2 msk tomatpuré
6 1 tsk oregano
7 1 tsk salt
8 nypa grovmalen svartpeppar
9 10 - 12 körsbärstomater
10 0,5 kruka basilika
Pensla med:
1 1 ägg

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 15 g 211 g
Protein 10 g 136 g
Fett 21 g 296 g
Kostfibrer 1 g 17 g
Energi kJ 1 207 16897
Energi kcal 288 4039

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Kreikkalainen
Ruokalajit Leivonnaiset, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Nyp i en bunke fettet och de sinsemellan blandade torra ingredienserna. Rör i kvargen. Slå in degen i plastfilm och ställ den i kylskåp.
Bryn köttet i olja i en panna, tillsätt hackad lök och vitlök. Krydda med oregano, salt och peppar. Ta åt sidan, rör i tomatpurén. Låt den svalna.
Kavla ut degen på bakplåtspapper till en stor rektangulär platta. Fördela köttfyllningen på den ena halvan av plattan. Toppa med körsbärstomater och rivna basilikablad.
Vik den andra delen av degplattan över fyllningen, vik lockets kanter under bottnen och tryck fogen tät. Pensla ytan med ägg och nagga locket med en gaffel.
Grädda 25 minuter i 225 graders ugnsvärme. Täck mot slutet av gräddningen med ett ark bakplåtspapper, så ytan inte bränns.

Tips!
Pensla pajen med ägg innan du naggar locket, så hålls de naggade hålen öppna under gräddningen. Då kan ångan tränga ut från pajen och degen blir frasig.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5