Medelhavsinspirerad fisksoppa med pesto

13.5.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Medelhavsinspirerad fisksoppa med pesto

Den snabba soppan är kryddad med fräsch basilikapesto.

Ingredienser

4 portioner
1 500 - 600 regnbågsfilé
2 1 (300 g) zucchini
3 1 röd paprika
4 1 ask (200 g) pärltomater
5 1 msk rybsolja
6 1 l vatten
7 1 grönsaksbuljongtärning (glutenfri)
8 3 msk grön pesto (Pesto alla Genovese)
9 2 dl djupfrysta ärter
Dessutom
1 1 dl basilikablad
2 1 dl riven parmesanost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 39 g
Protein 29 g 117 g
Fett 29 g 117 g
Kostfibrer 3 g 12 g
Energi kJ 1 754 7018
Energi kcal 419 1677

Obs! I beräkningen har inte medtagits: basilikablad

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Ta bort skinnet och eventu-ella ben från laxfilén. Skär fisken i ca 2 cm stora tärningar. Skölj alla grönsakerna. Klyv zucchinin och skär halvorna i tunna skivor. Klyv paprikan, ta ut stammen, kärnorna och det vita. Skär den i ca 2 cm stycken.
  2. Bryn zucchiniskivorna 2–3 minuter i olja i en kastrull. Lillsätt vattnet, tärningen, peston och paprikan. Koka 3 minuter. Tillsätt tomaterna, ärterna och laxtärningarna. Koka ett par minuter.
  3. Garnera med rivna basilikablad. Toppa eventuellt med riven parmesanost.

Tips:

Du kan också ge soppan lite syrlighet med nypressad citronsaft.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5