Medelhavsfilé

21.10.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Medelhavsfilé

Ingredienser

6 portioner
1 1 kg oxfilé
2 2 vitlöksklyftor
3 2 tsk gourmetsalt
4 1 tsk fänkålsfrö
5 1 tsk hela svartpepparkorn
6 1 tsk rörkristallsocker
7 1 tsk örtblandning
8 0,5 tsk krossad chili
Till stekning
1 margarin och olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 0 g 0 g
Protein 33 g 199 g
Fett 14 g 82 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 1 070 6417
Energi kcal 256 1534

Obs! I beräkningen har inte medtagits: margarin och olja

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Naudanliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg de skalade vitlöksklyftorna och kryddorna i en mortel och stöt det hela till en jämn massa. Avlägsna hinnorna. Bryn köttet i en blandning av fett och olja i en panna. Strö kryddblandningen på ett ark bakplåtspapper och lyft den varma filén på. Rulla filén på papperet, tills alla kryddor har fastnat på ytan. Lägg köttet i en ugnsform och stick en köttermometer i det tjockaste stället. Tillred i 150 graders ugnsvärme, tills termometern visar 55–58 grader. Svep in filén i folie och låt den vila 15 minuter. Skär köttet i skivor, servera t.ex. med bakad potatis med rosmarin.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5