Matutvecklare

22.9.2014
0 betyg

Köksmästaren på Amarillo i Flamingo njuter av förmansarbetet och av att utveckla menyn.

Mika Karonen

Mika Karonen, köksmästare. Break Sokos Hotel Flamingo,  Amarillo, Sokotel.

"Jag har jobbat drygt två år på Amarillo Flamingo i Vanda. Intresset för matlagning går i släkten. Jag tycker om att arbeta med händerna och använda min kreativitet. Som köksmästare är jag även ansvarig för resultatet och svarar i sista hand för att kunderna kommer tillbaka en annan gång.

I våras fick jag erkänslan S-Chef för mitt chefskap. Jag har åtta underordnade, som är mycket engagerade i sitt arbete och hjälper till att utveckla vår verksamhet. Vår arbetsgemenskap är synnerligen motiverande, och ger krafter att orka även mitt i stressen.

Jag är också med i Amarillos produkt­utvecklingsteam, där vi sammanställer en meny utgående från kundernas  önskemål. Vi utarbetar nya recept, ser över gamla, smakar och gör ändringar vid behov. Det är fint att kunna föra  fram sina egna synpunkter på tallrikarna i en stor kedja. Själv väljer jag oftast på menyn en yttrefilébiff och ostkaka till efterrätt."

I denna spalt berättar anställda i S-gruppen och hos S-gruppens bonussamarbetspartner sina historier.

Text:
Foto: Ida Nisonen
Arvioi artikkeli (sv)

Betygsätt

1/5 5/5