Marockansk kålrabbisallad med lax

26.9.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Marockansk kålrabbisallad med lax

Grönsakerna som klämts tills de blir slaka och saftiga får en orientalisk smakbrytning av mynta och tahinidressing med citron.

Ingredienser

4 portioner
1 2 kålrabbier
2 0,25 rödkål
3 2 päron
4 1 rödlök
5 1 kruka mynta
6 0,5 citron, saften
7 1 tsk honung
8 1 tsk salt
9 200 g rökt lax
Citron- och tahinisås
1 1 dl tahini (sesampasta)
2 1 dl vatten
3 1 vitlöksklyfta
4 1 citron, saften
5 0,5 tsk spiskummin
6 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 16 g 66 g
Protein 11 g 43 g
Fett 8 g 33 g
Kostfibrer 7 g 28 g
Energi kJ 797 3187
Energi kcal 190 762

Obs! I beräkningen har inte medtagits: tahini (sesampasta)

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala kålrabbierna, strimla dem och rödkålen. Stycka päronen. Skala och strimla löken. Hacka myntan. Lägg grönsakerna i en bunke,

tillsätt citronsaft, honung och salt. Kläm på grönsakerna tills kålen slaknar något och grönsakerna får smak.

Lägg salladen i serverings-kärlet, toppa med rökt fisk.

Lägg ingredienserna till tahinidressingen i en mixer eller stavmixerbunke och kör blandningen jämn.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5