Marinerad polkabetssallad

21.10.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Marinerad polkabetssallad

Ingredienser

4 portioner
1 3 stora polkabetor
2 0,5 dl olivolja
3 2 msk citronsaft
4 nypa salt
5 nypa grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 50 g frisé- eller issallat
2 0,5 dl rostade och saltade pistaschnötter
3 100 g getost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 18 g
Protein 6 g 26 g
Fett 21 g 85 g
Kostfibrer 3 g 12 g
Energi kJ 988 3950
Energi kcal 236 944

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta polkabetorna och koka dem mjuka oskalade. Kyl och skala dem. Skär i tunna skivor. Blanda olja, citronsaft och kryddor sinsemellan, ringla dressingen över polkabetorna. Låt betorna marineras på svalt ställe minst en halv timme.

Riv och lägg upp sallatsbladen på ett fat. Fördela betorna över. Skala och hacka, pistaschnötterna, fördela dem över salladen; toppa med smulad getost.

 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5