Marinerad grisfilé på salladsbädd

21.4.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Marinerad grisfilé på salladsbädd

Ingredienser

10 portioner
1 600 g inre filé av gris
2 2 msk olja
3 0,5 tsk salt
4 1 tsk svartpeppar
Marinad
1 1 dl olja
2 0,5 dl sojasås
3 0,5 dl citronsaft
4 0,5 dl hackad persilja
5 0,5 tsk svartpeppar
6 1 tsk sirap
7 1 tsk rosmarin
8 1 tsk timjan
Salladsbas
1 1 kruka isbergssallat
2 1 kruka eklövssallat
3 1 kruka rucola
4 1 honungsmelon
5 persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 85 g
Protein 12 g 122 g
Fett 13 g 126 g
Kostfibrer 1 g 11 g
Energi kJ 822 8220
Energi kcal 196 1965

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta fram filéerna i rumstemperatur en halv timme innan du börjar tillreda dem. Bryn filéerna i olja i het panna. Placera filéerna i en form; krydda med salt och peppar. Kör en stektermometer i filén och tillred filén ca 25 minuter i 150 grader eller tills termometern visar 68 grader.

Svep köttet i bakplåtspapper och låt det vila 20 minuter. Blanda till marinaden. Skär köttet i skivor och lägg skivorna omlott i en form. Häll marinaden över. Ställ köttet svalt att ta smak minst 4 timmar eller till nästa dag. Rada köttskivorna på sallatsbladen. Tärna melonen, lägg på fatet. Hacka persiljan, strö över köttskivorna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5