Marinerad fruktsallad

24.11.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Marinerad fruktsallad

Servera som dessert eller mellanmål, till yoghurt eller varför inte julgröten!

Ingredienser

4 portioner
1 2 persimoner
2 1 äpple
3 2 klementiner
4 1 granatäpple
Spad
1 3 dl äppelsaft
2 4 msk honung
3 2 kanelstänger
4 25 g färsk ingefära

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 42 g 168 g
Protein 2 g 6 g
Fett 0 g 2 g
Kostfibrer 3 g 13 g
Energi kJ 780 3119
Energi kcal 186 746

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka upp spadets ingredienser. Kyl spadet. Tvätta frukterna, stycka persimonerna och äpplet. Skala och stycka klementinen. Tryck och rulla granatäpplet kraftigt mot arbetsbänken, så fröna lossnar från skalet. Klyv granatäpplet och skär det i klyftor utmed hinnorna. Lossa fröna från klyftorna, lägg dem i en stor bunke. Tillsätt de andra frukterna i bunken. Ta kryddorna ur spadet, häll spadet över frukterna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5