Mariannebakelser

26.1.2016
11 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mariannebakelser

Ingredienser

7 stycken
1 4 ägg
2 1 dl socker
3 0,5 dl vetemjöl
4 0,5 dl potatismjöl
5 0,5 dl kakaopulver
6 1 tsk bakpulver
7 1 tsk vaniljsocker
Fyllning
1 3 dl vispgrädde
2 1 dl florsocker
3 250 g mascarponeost
4 120 g Mariannekross
5 5 gelatinblad
6 1 dl het mjölk
På ytan
1 30 g Mariannekross
2 2 dl djupfrysta hallon

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 49 g 344 g
Protein 9 g 65 g
Fett 35 g 246 g
Kostfibrer 2 g 11 g
Energi kJ 2 302 16111
Energi kcal 550 3851

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och sikta dem i äggskummet. Bre smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda ca 8 minuter i 225 grader. Stjälp upp plattan på ett ark sockerbestrött bakplåtspapper. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden med florsockret. Tillsätt Mariannekrosset och mascarponeosten. Rör blandningen jämn. Pressa vattnet ur gelatinbladen. Lös gelatinet i het mjölk. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omröring. Låt fyllningen stelna en stund. Skär tårtbottnen i två lika stora delar. Fördela fyllningen på den ena plattan, placera den andra över. Täck tårtan med plastfilm, lägg på ett skärbräde. Ställ tårtan att stelna i kylskåp. Ta ut bakelser med en hjärtform eller skär tårtan i kvadrater. Garnera med Mariannekross och eventuellt med hallon.


Tips: Hetta upp utländska djupfrysta hallon några minuter i mikrovågsugn innan du använder dem.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5