Marängtårta med mango

25.2.2016
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Marängtårta med mango

Marängtårta med mango är en fräsch delikatess för kaffebordet eller som dessert.

Ingredienser

10 bitar
1 400 g djupfryst mördeg
2 1 - 2 mogna mangofrukter
3 1 burk konserverad mango
4 1 dl citronsaft
5 1 citron, det rivna skalet
6 2 msk maizena-majsmjöl
7 0,5 dl socker
8 3 äggulor
9 50 g smör
Maräng
1 3 äggvitor
2 6 msk socker

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 42 g 423 g
Protein 5 g 53 g
Fett 18 g 182 g
Kostfibrer 2 g 24 g
Energi kJ 1 495 14954
Energi kcal 357 3574

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klä bottnen av en springform (diam. ca 25 cm) med bakplåtspapper.  Tina degen och kavla ut den till en rund platta som täcker formens botten och kanter. Tryck ut degplattan i formen. Täck degkanterna med en krage av dubbelvikt folie, så kanten inte rinner ned under gräddningen. Grädda bottnen 15 minuter i 200 grader. Ta bort kragen, grädda ytterligare 10 minuter.
Purea mangokonserven med spad med en stavmixer. Häll purén i en kastrull. Tillsätt citronsaften och det rivna skalet, maizenan, sockret och äggulorna. Hetta långsamt upp blandningen till kokpunkten och koka sakta tills krämen tjocknar. Ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt smöret.
Skala och tärna mangon. Tillsätt tärningarna i krämen. Häll fyllningen över bottnen i formen.
Vispa äggvitorna till luftigt skum och tillsätt sockret i några omgångar under vispning. Klicka marängmassan över krämen med en sked. Grädda i 200 grader tills marängen får lite färg.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5