Marängrulle med citron

21.4.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Marängrulle med citron

Ingredienser

8 portioner
1 75 g skalad mandel
2 1 msk majsstärkelse
3 1 msk citronsaft
4 4 äggvitor
5 1,75 dl socker
Fyllning
1 4 äggulor
2 0,75 dl socker
3 1 citron, det rivna skalet
4 1 dl citronsaft
5 1 msk majsstärkelse
6 1 dl vatten
7 10 g smör
På ytan
1 2 dl vispgrädde
2 1 msk socker
3 2 tsk vaniljsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 32 g 255 g
Protein 6 g 48 g
Fett 18 g 145 g
Kostfibrer 1 g 6 g
Energi kJ 1 324 10592
Energi kcal 316 2532

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 150 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Rosta mandlarna 7–10 minuter i ugnen. Krossa mandlarna.

Rör ut majsstärkelsen i citronsaften. Vispa äggvitorna till rätt hårt skum. Vispa i sockret i några omgångar. Tillsätt de krossade mandlarna och majsstärkelsen; vänd dem varsamt i skummet. Bre varsamt ut marängmassan till en ca 30 x 25 cm platta på bakplåtspapper. Grädda 25 minuter. Stjälp upp bottnen på ett annat bakplåtspapper medan den är varm, lossa bottenpapperet och låt bottnen svalna.

Mät alla ingredienser till fyllningen utom smöret i en kastrull. Hetta upp på medelgod värme under omröring tills blandningen kokar upp; småkoka ett par minuter under omröring. Ta kastrullen åt sidan. rör smöret i fyllningen och låt fyllningen svalna. Bred fyllningen över bottnen och rulla ihop den. Vispa grädden och sockren till skum, bre den över tårtan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5