Mangolassi med mynta och honung

25.2.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mangolassi med mynta och honung

Mangolassi är en ursprungligen indisk frukost- eller mellanmålsdryck, som är både närande och uppfriskande. Lassin är god också som dessert, i synnerhet efter en kryddstark måltid.

Ingredienser

4 portioner
1 2 mogna mangofrukter
2 3 dl naturell yoghurt
3 2 dl mjölk
4 0,5 citron, saften
5 0,5 dl hackad mynta
6 honung enligt smak och tycke
7 (lite spiskummin att strö på ytan)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 20 g 81 g
Protein 5 g 20 g
Fett 1 g 5 g
Kostfibrer 2 g 10 g
Energi kJ 490 1959
Energi kcal 117 468

Obs! I beräkningen har inte medtagits: hackad mynta

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Juomat
Pääruoka-aine Hedelmät
Makuja maailmalta Intialainen
Ruokalajit Jälkiruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Brunssi, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och stycka mangon, lägg bitarna i en mixer eller en hög skål. Tillsätt, yoghurt, mjölk och citronsaft. Kör blandningen slät.
Tillsätt hackad mynta och honung. Häll lassin i glas, strö lite spiskummin på ytan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5