Mango-gräddfilsdressing

27.2.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mango-gräddfilsdressing

Fräsch gräddfil smaksatt med färsk mango och curry är gott som kall sås eller dipp till nära nog vad som helst. Pröva till potatis-, kyckling- och fiskrätter eller som dippsås till majschips eller potatisklyftor.

Ingredienser

5 portioner
1 1 mogen mango
2 0,5 kruka gräslök
3 0,5 limefrukt
4 2 dl gräddfil
5 1 tsk currypulver
6 0,5 tsk salt
7 0,5 tsk grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 32 g
Protein 2 g 8 g
Fett 5 g 25 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 327 1636
Energi kcal 78 391

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär mangon i ca 5 mm stora tärningar. Hacka gräslöken. Pressa saften ur limefrukten. Blanda alla ingredienser sinsemellan och låt såsen vila minst en halv timme i kylskåp.

Servera såsen till t.ex. fiskpinnar, ugnslax eller kyckling.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5