Mango-fetaostsallad

9.9.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mango-fetaostsallad

I den fruktiga och fräscha fetasalladen förenas salt och sött. Dessutom innehåller den massor av vitaminer.

Ingredienser

4 portioner
1 1 mango
2 0,5 gurka
3 1 rödlök
4 1 kruka basilika
5 0,5 kruka mynta
6 1 paket (200 g) fetaost
7 1 lime, skalet
8 1 påse blandsallat
9 0,25 tsk (¼ tsk) salt
10 nypa grovmalen svartpeppar
Chilisås med mynta
1 2 limer, saften
2 1 chilifrukt
3 0,5 kruka mynta
4 2 dl rybsolja
5 0,5 tsk salt
6 0,5 tsk socker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 39 g
Protein 12 g 48 g
Fett 58 g 233 g
Kostfibrer 4 g 15 g
Energi kJ 2 530 10120
Energi kcal 605 2419

Receptinformation

Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Dela mangon genom att skära ”kinderna” på bägge sidorna av den platta kärnan. Avlägsna skalet, stycka fruktköttet.
  • Tärna gurkan. Skala löken och skär den i tunna skivor. Hacka örterna. Smula fetaosten. Tvätta en lime, riv skalet.
  • Gruppera sallat, grönsaker, mango och fetaost på ett serveringsfat eller på tallrikar. Krydda med rivet limeskal, salt och peppar.
  • Pressa saften ur två limer. Klyv chilin, avlägsna fröna, hacka fruktköttet. Hacka myntan. Lägg ingredienserna till dressingen i en bunke, purea.
  • Vänd dressingen i salladen strax innan den serveras.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5