Mandelgratinerad blomkål

21.9.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mandelgratinerad blomkål

Ingredienser

4 portioner
1 800 g blomkål
Ostsås med mandel
1 50 g margarin
2 2 msk vetemjöl
3 3 dl mandeldryck
4 2 dl riven emmentaler, t.ex. svartstämplad
På ytan
1 mandelspån

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 46 g
Protein 14 g 55 g
Fett 16 g 66 g
Kostfibrer 5 g 19 g
Energi kJ 1 044 4174
Energi kcal 250 998

Obs! I beräkningen har inte medtagits: mandelspån

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka blomkålen hel ca 15 minuter i vatten smaksatt med salt. Häll av vattnet. Smält fettet i en teflonbelagd kastrull. Tillsätt mjölet, rör ett ögonblick. Tillsätt mandeldrycken i två omgångar under omröring; låt den koka upp emellan. Tillsätt hälften av den rivna osten. Koka upp blandningen, rör den jämn. Lägg blomkålen i en ugnsform. Häll ostsåsen över och toppa med resten av den rivna osten. Tillred 20–25 minuter i 225 graders ugnsvärme, eller tills ytan är brynt. Rosta mandelflarnen vackert bruna i torr panna, strö dem på blomkålen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5