Mandelbakelser med apelsin

29.12.2015
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mandelbakelser med apelsin

Börja förbereda de här saftiga bakelserna redan föregående dag, så bottnen hinner svalna och ta smak innan du brer på glasyren.

Ingredienser

12 stycken
1 150 g mandelmassa
2 150 g margarin
3 1,5 dl socker
4 3 ägg
5 3 dl vetemjöl
6 2 tsk bakpulver
7 1 tsk vaniljsocker
8 1 apelsin, det rivna skalet
9 1 dl apelsinsaft
På ytan
1 1 burk (200 g) färskost med apelsin
2 0,5 dl kokosflingor

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 30 g 356 g
Protein 6 g 69 g
Fett 20 g 244 g
Kostfibrer 1 g 13 g
Energi kJ 1 360 16315
Energi kcal 325 3899

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Mät mandelmassa, margarin och socker i en matberedare med hackarkniv. Kör blandningen jämn. Tillsätt äggen, de sinsemellan blandade torra ingredienserna, det rivna apelsinskalet och apelsinsaften. Kör tills degen är jämn.

Fördela degen jämnt över en form (ca 22 x 29 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda 30–35 minuter i 175 graders ugnsvärme.

Låt plattan svalna väl, gärna till nästa dag. Vänd försiktigt plattan upp och ned. Rör färskosten mjuk och bre den över tårtplattan. Toppa med kokosflingor.

 

Du kan också grädda bröden i en smord springform (diam. 24 cm) och skära den färdiga tårtan i triangelformade bitar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5