Manchegobruschetta

24.11.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Manchegobruschetta

Brödskivorna med fyllig fårost smakförädlas med karamelliserat päron och frasiga nöter. Servera som förrätt eller som kvällsbit med en sallad.

Ingredienser

6 stycken
1 6 brödskivor
2 125 g manchegoost
3 4 msk valnötter
Dessutom
1 3 päron
2 25 g smör
3 0,5 dl lönnsirap

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 20 g 122 g
Protein 8 g 49 g
Fett 18 g 110 g
Kostfibrer 6 g 35 g
Energi kJ 1 169 7013
Energi kcal 279 1676

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hacka nötterna grovt, rosta dem ett ögonblick i torr, het panna. Ställ dem åt sidan.

Skala och stycka päronen. Hetta upp smöret i en panna, tillsätt päronbitarna och sirapen. Stek några minuter tills päronen karamelliseras och mjuknar lite.

Rosta brödet. Hyvla osten i tunna skivor. Fördela osten jämnt på brödskivorna, toppa med päron och nötter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5