Maltbröd

24.11.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Maltbröd

Det sötaktiga brödet smakar till alla julrätter.

Ingredienser

1 1 dl rågkross
2 1 dl malt för svagdricka
3 1,5 tsk salt
4 3 dl mörkt öl
5 5 dl vetemjöl
6 1 msk torrjäst
7 2 tsk pomeransskal
8 1 dl lingonsylt
9 2 msk rybsolja
Pensla med:
1 2 msk sirap och vatten

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 348 g
Protein 40 g
Fett 32 g
Kostfibrer 23 g
Energi kJ 8119
Energi kcal 1940

Obs! I beräkningen har inte medtagits: malt för svagdricka

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Mät rågkross, malt och salt i en bunke. Koka upp 2 dl öl, häll i bunken. Blanda ingredienserna. Låt blandningen svälla en dryg timme. Värm resten av ölet fingervarmt, tillsätt. Rör i jäst, pomeransskal och hälften av mjölet. Tillsätt sylten, oljan och resten av mjölet. Arbeta degen. Låt den jäsa en timme under duk på varmt ställe. Forma degen till ett bröd på en mjölad arbetsbänk, lägg det på bakplåtspapper på en plåt. Låt den jäsa under duk, ca 40 minuter på varmt ställe. Värm ugnen till 250 grader. Pensla brödet med en blandning av sirap och vatten. Lägg brödet i ugnen, sänk temperaturen till 200 grader. Grädda 30–35 minuter. Pensla med sirapsblandningen mot slutet av gräddningen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5