Maki

21.7.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Maki

Ingredienser

50 stycken
1 1 paket (ca 20 g) noriark
2 500 g sushiris
3 7,5 dl vatten
4 1 dl risvinäger
5 0,75 dl socker
6 2 tsk salt
7 250 g färsk laxfilé
8 1 gurka
9 1 avokado
10 krispig sallat
Dessutom
1 wasabi
2 sojasås
3 sushi-ingefära (konserv)

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 9 g 449 g
Protein 2 g 82 g
Fett 1 g 61 g
Kostfibrer 0 g 22 g
Energi kJ 227 11374
Energi kcal 54 2718

Obs! I beräkningen har inte medtagits: wasabi, sojasås, sushi-ingefära (konserv)

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Japanilainen
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Bildförsedda instruktioner

Maki

1. Tillred riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär gurkan i tunna stickor, ta bort fröna. Skär laxen i centimetertjocka stänger på längden. Skär avokadon i skivor.

Maki

2. Smaksätt risvinägern med salt och socker, värm och rör om tills kryddorna har lösts i vätskan. Häll riset i en låg form och rör kryddspadet i riset med yviga skärande rörelser.

Maki

3. Tillred sushin i fem omgångar. Lägg ett algark på bordet med den blanka sidan nedåt. Tryck ut ca 1,5 dl ris över arket. Lämna ett 4 cm brett område överst på arket tomt. Stryk ut en tunn sträng wasabi på riset med fingret.

Maki

4. Lägg lax och gurka på riset. Rulla ihop arket med fyllning. Tryck fyllningarna med fingrarna så de hålls kvar i rullen. Fukta den andra änden av arket med vatten; den klibbar sig stadigt fast.

Maki

5. Du kan göra rullar med en eller två fyllningar.

Maki

6. Skär rullen i ca tio skivor med en vass fuktad kniv. Servera sushi så snart som möjligt.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5