Luftiga hotdogsemlor

26.5.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Luftiga hotdogsemlor

Fyll semlorna med knackkorv eller rivet kött. Fyllda med färskost och grönsaker är de bra brunchmat.

Ingredienser

25 stycken
1 5 dl helmjölk
2 50 g jäst
3 1 msk fint havssalt
4 2 msk socker
5 1 ägg
6 75 g mjukt smör
7 12 dl vetemjöl
8 1 äggvita + en skvätt vatten
9 3 msk solros- eller sesamfrön

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 24 g 600 g
Protein 5 g 116 g
Fett 5 g 116 g
Kostfibrer 1 g 30 g
Energi kJ 659 16474
Energi kcal 157 3937

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Makuja maailmalta Amerikkalainen
Ruokalajit Brunssi, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lös jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt saltet, sockret och äggula. Arbeta in mjölet i degen. Knåda minst 10 minuter. Tillsätt smöret mot slutet av knådningen. Låt degen jäsa 2 timmar. Häll upp degen på arbetsbänken och arbeta luften ur degen. Forma degen till en stång och skär den i 25 stycken. Forma semlor och låt dem jäsa ca 1/2 timme. Pensla ytan med äggvita rörd med en skvätt vatten. Strö frön över. Grädda 10-12 minuter i 225 graders ugnsvärme.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5