Luftig sparrissoppa och crème fraiche med citron

13.3.2018
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Luftig sparrissoppa och crème fraiche med citron

Hemligheten bakom den läckra sparris-soppan är den ugnsrostade sparrisen.

Ingredienser

4 portioner
1 1 knippe (500 g) gröna sparrisar
2 1 msk olja
3 1 lök
4 5 dl vatten
5 1 grönsaksbuljongtärning (glutenfri)
6 2 dl matlagningsgrädde
7 1 dl hackad persilja
8 1 tsk torkad dragon
Crème Fraiche med citron
1 2 citron
2 1 burk (150–200 g) crème fraiche
3 0,5 tsk salt
4 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 31 g
Protein 7 g 27 g
Fett 24 g 96 g
Kostfibrer 6 g 22 g
Energi kJ 1 170 4680
Energi kcal 280 1118

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 220 grader.
  2. Skala sparrisarna, ta bort de träaktiga nedre delarna. Lägg sparrisarna på en plåt och stänk ca ½ msk olja på dem.
  3. Klyv citronerna som används med crème fraiche och lägg dem på plåten. Rosta 10 minuter i ugn.
  4. Skala och hacka löken. Hetta upp ½ msk olja i en ren kastrull och fräs löken några minuter. Tillsätt de rostade sparrisarna, vattnet och en buljongtärning. Koka ca 10 minuter på svag värme.
  5. Tillsätt grädde, salvia och dragon. Kör till puré. Ställ kastrullen på spisen, koka upp. Smaksätt vid behov med en nypa salt.
  6. Pressa saften ur de rostade citronerna, tillsätt i crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Klicka citrongrädde i portionerna.
Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5