Luftig skinkomelett

15.3.2018
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Luftig skinkomelett

Vispade vitor är hemligheten bakom en luftig fransk omelett. Njut omeletten nystekt.

Ingredienser

1 portion
1 1 skiva skiva rökt skinka
2 2 - 3 msk riven emmentalerost
3 2 ägg
4 nypa salt
5 nypa svartpeppar
6 1 msk vatten
7 1 tsk margarin eller smör
8 1 msk hackad gräslök

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 0 g
Protein 20 g
Fett 21 g
Kostfibrer 0 g
Energi kJ 1113
Energi kcal 266

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Muna
Makuja maailmalta Ranskalainen
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Strimla skinkan. Separera vitorna från gulorna. Rör gulorna och vattnet, krydda. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd skummet varsamt i gulorna.
  2. Smält fettet i en liten belagd panna. Häll omelettsmeten i pannan och låt den koagulera på svag värme. Du kan låta omeletten stekas ett ögonblick under lock.
  3. Tillsätt skinkan och den rivna osten då omeletten är nästan färdig. Lossa omeletten från pannan med en spatel, låt halva omeletten glida ut på tallriken och vik den andra hälften över.
Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5