Luftig gössoppa

16.11.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Luftig gössoppa

Den här festliga fisksoppan består av pureade grönsaker i ett spad smaksatt med vitvin, vispad grädde och stekt gös, som slutligen läggs i tallriken på den färdiga soppan.

Ingredienser

4 portioner
1 300 g gösfiléer (frysvara)
2 1 - 2 msk smör
3 0,5 tsk salt
Spad
1 300 g (5–6) puikulapotatisar
2 100 g rotselleri
3 1 det vita av en purjolök
4 1 lök
5 1 msk smör
6 7 dl vatten
7 2 dl torrt vitvin
8 2 fiskbuljongtärningar
9 1 msk citronsaft
10 0,5 - 1 tsk salt
11 0,25 tsk (¼ tsk) vitpeppar
12 1 dl vispgrädde
13 1 - 2 msk hackad dill
14 1 - 2 msk hackad gräslök

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 15 g 61 g
Protein 16 g 62 g
Fett 19 g 75 g
Kostfibrer 2 g 9 g
Energi kJ 1 366 5465
Energi kcal 326 1306

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina gösfiléerna i kylskåp minst 4 timmar innan du börjar laga maten.

Skala och stycka potatisarna och sellerin. Klyv och tvätta purjolöken. Skiva den vita delen av purjolöken. Skala och hacka löken. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull. Tillsätt vattnet, vinet och buljongtärningarna. Koka grönsakerna helt mjuka. Kör soppan slät med stavmixer. Krydda med citronsaft, salt och peppar.

Vispa grädden till löst skum. Hacka dillen och gräslöken.

Skär filéerna i 3–4 cm breda bitar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek fiskbitarna vackert bruna. Krydda med salt.

Koka upp soppgrunden. Ta kastrullen åt sidan, vänd i den vispade grädden. Portionera soppan på tallrikar. Lägg en bit fisk på varje tallrik, garnera med färska örter.

Tips Smula rostat rågbröd på soppan. Om du lagar hela den festliga 

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5