Lövbiff, sallad och avokadodressing

21.7.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lövbiff, sallad och avokadodressing

Ingredienser

2 portioner
1 200 g yttre oxfilé
2 0,25 tsk salt
3 nypa svartpeppar
Sallad
1 1 påse blandsallat
2 2 tsk olivolja
3 nypa salt
4 nypa svartpeppar
5 6 - 8 minitomater
Dressing
1 1 avokado
2 0,5 citron, saften
3 0,5 tsk tabasco
4 1 dl yoghurt
5 0,5 tsk svartpeppar
6 nypa salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 21 g
Protein 28 g 56 g
Fett 22 g 45 g
Kostfibrer 9 g 18 g
Energi kJ 1 539 3078
Energi kcal 368 736

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Naudanliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär filén i 2 biffar. Bulta biffarna tunna insvepta i plastfilm. Låt biffarna stå i rumstemperatur medan du förbereder resten av ingredienserna. Klyv tomaterna, smaksätt dem med olja och en nypa salt och rosta dem i 125 grader; du kan också använda dem råa. Klyv avokadon, ta ut kärnan och gröp ur fruktköttet i en bunke. Tillsätt de övriga ingredienserna och kör det hela till en slät dressing med stavmixer. Krydda salladen med olja, salt och peppar, lägg på tomaterna. Pensla biffarna med olja och stek dem antingen på grill eller i grillpanna, ca en minut på bägge sidor. Krydda med salt och peppar. Servera med en sallad och avokadodressing.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5