Lövbiff på asiatiskt vis

23.10.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lövbiff på asiatiskt vis

Gör en salladsbädd med asiatiska smaker av pak choy, ingefära och sesamolja. Toppa varje biff med en hett kryddig smörknapp.

Ingredienser

2 portioner
1 2 lövbiffar
2 flingsalt
3 grovmalen svartpeppar
4 1 vitlöksklyfta
5 1 tsk riven ingefära
6 2 msk rybsolja
7 1 ask Beans & Paksoi grönsaksblandning
8 2 tsk fisksås
9 2 tsk sesamolja
Asiatiskt kryddsmör
1 75 g smör
2 1 vitlöksklyfta
3 1 chilifrukt
4 2 msk hackad koriander
5 1 tsk riven ingefära
6 1 tsk rivet limeskal
7 1 tsk fisksås

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 0 g 0 g
Protein 0 g 1 g
Fett 48 g 96 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 1 788 3575
Energi kcal 427 854

Obs! I beräkningen har inte medtagits: lövbiffar, Beans & Paksoi grönsaksblandning, fisksås

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Sokeriton
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Tillred kryddsmöret. Rör hackad vitlök, chili, korianderlime, fisksås och koriander i rumstempererat smör. Forma massan till en stång på bakplåtspapper. Svep papperet runt smöret och lägg det hela i frysen.
  • Krydda biffarna med salt och peppar.
  • Skala vitlöken och skär den i skivor. Fräs den några minuter i olja tillsammans med ingefäran. Tillsätt grönsaksblandningen, stek ytterligare några minuter. Krydda med fisksås och sesamolja. Täck med folie och ställ åt sidan.
  • Stek lövbiff i olja i en panna ca en minut på bägge sidorna. Lägg upp grönsaksblandning, lövbiff och kryddsmör på tallrikar. Servera gärna med kokt ris.
Text
Foto Reetta Pasanen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5