Lövbiff och paprikasmör

9.7.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lövbiff och paprikasmör

Lövbiff blir färdig på ett ögonblick. Gör alltså allt annat klart innan du steker biffarna.

Ingredienser

4 portioner
1 800 g yttre oxfilé
2 2 msk smör
3 2 msk rybsolja
4 0,75 tsk (¾ tsk) salt
5 0,5 tsk (½ tsk) grovmalen svartpeppar
Paprikasmör
1 25 g smör
2 0,25 tsk (¼ tsk) paprikapulver
3 0,25 tsk (¼ tsk) rökt paprikapulver
4 0,25 tsk (¼ tsk) grillkrydda
5 0,25 tsk (¼ tsk) chilikrydda
6 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
Citrusvinägrett
1 0,5 msk (½ msk) citronsaft
2 0,5 msk (½ msk) vitvinsvinäger
3 0,25 tsk (¼ tsk) salt
4 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
5 0,25 dl (¼ dl) rybsolja
Dessutom
1 1 kruka rucola

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 0 g 1 g
Protein 43 g 171 g
Fett 32 g 126 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 898 7590
Energi kcal 454 1814

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Naudanliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta köttet och smöret till kryddsmöret ur kylskåpet en halv timme innan du börjar laga maten.

Tillred först paprikasmöret. Rör kryddorna i det mjuka smöret. Rulla smöret till en stång i bakplåtspapper och ställ den i kylskåpet.

Tillred citronvinägretten. Rör samman citronsaft, vinäger och kryddor. Rör tills saltet har lösts. Tillsätt olja i en tunn stråle medan du hela tiden rör om.

Skär köttet i fyra biffar. Lägg dem en i taget på arbetsbänken och bulta dem så tunna som möjligt med en köttklubba. Hetta upp smör och olja i en panna. Stek biffarna ca 1 minut på bägge sidorna. Krydda med salt och peppar.

Lägg en knapp paprikasmör och rucola fuktad med citrusvinägrett på varje biff. Servera med pommes frites.

Text
Foto Satu Kemppainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5