Ljum sallad på nypotatis

28.6.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ljum sallad på nypotatis

En fransk potatissallad är redan i sig en liten måltid, men den är också bra som tilltugg till grillbiff eller -korv. Tillsätt dressingen snabbt i den varma potatisen, som då absorberar de goda aromerna.

Ingredienser

4 portioner
1 800 g nypotatis
2 2 delikatess- eller saltgurka
3 2 späda lökar med skaft eller 1–2 rödlökar
4 2 msk kapris
5 3 msk hackad persilja
Dressing
1 1 msk vitvinsvinäger
2 1 msk fransk senap
3 3 - 4 msk olja
4 1 tsk salt
5 0,25 tsk svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 35 g 139 g
Protein 4 g 16 g
Fett 14 g 57 g
Kostfibrer 3 g 11 g
Energi kJ 1 205 4820
Energi kcal 288 1152

Obs! I beräkningen har inte medtagits: kapris

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Ranskalainen
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta och koka potatisarna. Blanda till dressingen, tärna gurkorna, hacka persiljan och skiva lökarna medan potatisarna kokar. Skär de kokta potatisarna omedelbart i stora tärningar. Blanda alla ingredienserna och dressingen försiktigt sinsemellan. Låt salladen vila en stund innan den serveras.

 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5