Den stora förpackningsmaskinen öppnar plastpåsarna med tryckluft, för in fyra bröd per påse och försluter sedan påsarna med klämmor. Emballeringen är fullt automatiserad.
Namnet Reissumies, som myntades i Lahtis, för tankarna till brödets kompakta och sympatiska förpackning som till en början pryddes av en ryggsäck på gul botten. I dag pryds förpackningen av en atletisk vandringsman, men ryggsäcken finns fortfarande kvar.
"Reissumies var det första finländska brödet med fantasinamn. Tidigare talade man om limpa, surbröd, franskbröd och så vidare", säger Iisa Brofeldt.
Påsarna vägs innan de transporteras till lagret. Enligt varudeklarationen på förpackningen väger en påse med fyra bröd 235 gram. Den tillåtna avvikelsen är några gram i vardera riktningen.
Ruljangsen i lagret övervakas av Sami Koskela och Sami Raunio. Ljudet från roboten som staplar brödlådor på varandra enligt ordersedlarna för tankarna till ett nöjesfält. Brödlådorna transporteras längs ett transportband till truckförare Ari Saarikivi, som kör in dem i de väntande transportfordonen.
Det populära brödet fyller dagligen omkring 15 lokala skåpbilar och ett tiotal långtradare som distribuerar det runt om i landet. Bageriet i Lahtis producerar årligen 26 miljoner paket Reissumies.
"Reissumies har vänner också utanför Finland, men i dag konsumeras hela 99,5 procent av produktionen av finländare", säger Iisa Brofeldt.
Brödets popularitet handlar inte enbart om smaken.
"Reissumies andas symboler och värden, bland annat frihet, rörlighet och hederlighet."