Liten sallad med rökt ost

16.11.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Liten sallad med rökt ost

Salladen med rökt ost serveras mellan huvudrätten och desserten. Du kan också använda svartstämplad emmentalerost, blåmögelost eller mild brödost i den fräscha salladen.

Ingredienser

4 portioner
1 0,5 - 1 huvud issallat eller annan sallat
2 200 g rotselleri eller 1–2 selleristjälkar
3 125 g rökt ost
4 20 g nötter
5 12 vindruvor
6 1 - 2 äpplen
Dressing
1 0,5 dl majonnäs
2 1 dl gräddfil
3 1 tsk senap
4 1 msk citronsaft
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk (¼ tsk) peppar
7 (honung eller socker)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 58 g
Protein 11 g 43 g
Fett 19 g 75 g
Kostfibrer 4 g 18 g
Energi kJ 1 132 4528
Energi kcal 270 1082

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (honung eller socker)

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Riv sallaten i strimlor, ställ den åt sidan.

Skala och strimla rotsellerin. Koka strimlorna 1–2 minuter i lätt saltat (1/4 tsk salt/liter) vatten, låt dem rinna av väl. Skär selleristjälkarna i mycket tunna skivor. Tärna osten, hacka nötterna grovt med en kniv, klyv druvorna och tärna äpplena. Rör ihop sellerin, osten, nötterna, druvorna och äppeltärningarna.

Rör majonnäsen i gräddfilen. Krydda med senap, citron, salt och peppar. Tillsätt lite honung eller socker, om det verkar behövas. Vänd dressingen i ostblandningen.

Lägg issallat i portionsskålar. Fyll skålarna med ostsallad. Garnera med sallatsblad.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5