Lite bättre fredagspizza

27.2.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lite bättre fredagspizza

Lyxpizzans botten får mogna i kylskåp över natten. Fyllningen får läcker smak av salt skinka och ost, sött päron och frasiga frön. En vegetarisk version kan innehålla t.ex. soltorkade tomater i stället för skinka.

Ingredienser

2 stycken
Botten
1 2 dl vatten
2 0,3 tsk (11/3 tsk) salt
3 1,5 msk olivolja
4 1 tsk torrjäst
5 4 - 5 dl durumvetemjöl (+ 1 dl till bakning)
Fyllning
1 2 päron
2 100 g blåmögelost
3 1 burk (150–200 g) crème fraîche
4 150 g riven mozzarellaost
5 1 paket (100–150 g) lufttorkad skinka
6 0,5 dl pinjenötter
7 rucola

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 152 g 304 g
Protein 73 g 146 g
Fett 85 g 170 g
Kostfibrer 35 g 70 g
Energi kJ 7 026 14052
Energi kcal 1 680 3359

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred bottnen föregående dag. Blanda vattnet, oljan och saltet sinsemellan. Blanda jästen i ett par dl mjöl. Vispa jäst- och mjölblandningen i vattnet. Tillsätt resten av mjölet och knåda degen för hand några minuter. Degen får gärna vara rätt lös. Täck med plastfilm och låt degen stå i kylskåp 1224 timmar.

Tvätta päronen, skär dem i tunna skivor. Smula blåmögelosten i crème fraîche. Placera en tom plåt i ugnen i 225 grader. Stjälp upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i två eller fyra delar och baka ut bottnarna till runda plattor med mjöl. Placera bottnarna på bakplåtspapper. Ta den heta plåten ur ugnen och dra ett ark papper med pizzabotten på plåten. Förgrädda bottnen 5 minuter. Upprepa proceduren med alla bottnar.

Bre ett tunt skikt blåmögelost med crème fraîche och riven ost på bottnarna. Tillsätt skinka, päron och pinjenötter. Grädda pizzorna med fyllning ca 5 minuter. Toppa med rucola.


 

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5