Linsgratäng med malet kött

29.12.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Linsgratäng med malet kött

Ingredienser

4 portioner
1 400 g malet kött
2 1 lök
3 2 vitlöksklyftor
4 1 msk olja
5 1 påse (28 g) tacokryddblandning
6 1 burk (400 g) krossade tomater
7 2 msk tomatpuré
8 1,5 dl röda linser
9 2 dl vatten
10 150 g riven texmex-ost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 21 g 83 g
Protein 35 g 141 g
Fett 31 g 125 g
Kostfibrer 4 g 17 g
Energi kJ 2 117 8468
Energi kcal 506 2024

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stek köttet i olja i en stekpanna. Skala och hacka lök och vitlök, tillsätt. Tillsätt tacokryddan, de krossade tomaterna och tomatpurén. Skölj linserna med kallt vatten, låt dem rinna av, tillsätt i köttblandningen tillsammans med vattnet Småkoka ca 10 minuter, rör om då och då.

Lägg blandningen i en ugnsform, strö rejält med riven ost på ytan. Gratinera i ugn, ca 15 minuter i 200°C. Servera med t.ex. majschips, sallat och majskorn.

 

Tips: Du kan också tillreda rätten i portionsformar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5