Linsbullar

21.9.2015
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Linsbullar

Ingredienser

4 portioner
1 2,5 dl röda linser
2 1 lök
3 1 msk olja
4 1 tsk spiskummin
5 nypa grovmalen svartpeppar
6 100 g cashewnötter
7 4 msk ströbröd
8 2 msk hackad persilja
9 1 ägg
10 1 dl riven stark emmentaler, t.ex. svartstämplad
Till stekning
1 rybsolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 34 g 134 g
Protein 24 g 96 g
Fett 22 g 86 g
Kostfibrer 6 g 24 g
Energi kJ 1 772 7089
Energi kcal 424 1694

Obs! I beräkningen har inte medtagits: rybsolja

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Brunssi, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj linserna och koka dem färdiga enligt anvisningen på förpackningen. Låt dem rinna av, kyl. Skala och hacka löken. Fräs lökarna i olja med kryddblandningen tillsatt. Kör cashewnötterna kort i en blender, tillsätt ströbrödet och den hackade persiljan. Tillsätt linser och lök, kör blandningen jämn. Forma med våta fingrar små bullar av massan, lägg dem på en tallrik att torka. Stek bullarna vackert bruna runtom i olja i en stekpanna. Servera t.ex. med pasta och tomatsås.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5