Lingonpaj med kvarg

27.12.2013
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lingonpaj med kvarg

Ingredienser

20 bitar
1 2,5 dl mjölk
2 0,5 paket (25 g) färskjäst
3 1,5 dl socker
4 1 tsk salt
5 1 tsk kardemumma
6 1 ägg
7 8 dl vetemjöl
8 100 g margarin
Fyllning
1 2 burkar (à 250 g) vaniljkvarg
2 2 ägg
3 1 dl socker
4 2,5 dl djupfrysta lingon
5 1 msk potatismjöl
Pensla med:
1 1 ägg

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 34 g 677 g
Protein 6 g 118 g
Fett 5 g 109 g
Kostfibrer 1 g 23 g
Energi kJ 882 17634
Energi kcal 211 4215

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smula jästen och lös den i fingervarm mjölk. Tillsätt sockret, kryddorna, ägget och en del av mjölet. Vispa omsorgsfullt ett ögonblick. Tillsätt mjölet i några omgångar och det mjuka fettet och arbeta degen smidig. Täck degen med en duk, ställ dem varmt och låt den jäsa till dubbel volym.

Ta en femtedel av degen åt sidan för dekor. Bre en ren köksduk på arbetsbänken och placera ett ark bakplåtspapper på duken. Strö lite mjöl på papperet och kavla ut degen till en tunn rektangulär platta. Lyft papperet med degen på en plåt. Tryck på den jästa degen så, att kanterna stiger.

Blanda kvargen, ägget och sockret i en bunke. Fördela blandningen över degen. Rulla degen du tog åt sidan till tunna strimlor. Placera dem korsvis på pajens yta. Pensla kanterna och dekoren med ägg.

Blanda de otinade bären och potatismjölet i en bunke. Strö bären på fyllningen. Grädda 20-25 minuter på mittfalsen i 200°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5