Lingongravad lax

24.8.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lingongravad lax

Gravlaxen får sin klarröda färg av lingon.

Ingredienser

6 portioner
1 600 g laxfilé
2 2 dl lingon
3 2 msk grovt havssalt
4 1 msk socker
5 0,25 tsk (1/4 tsk) grovmalen svartpeppar
6 0,25 tsk (1/4 tsk) grovmalen vitpeppar
7 lingon
8 färsk dill

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 24 g
Protein 19 g 113 g
Fett 14 g 82 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 894 5362
Energi kcal 214 1282

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Bena laxen omsorgsfullt. Krossa bären lätt med en gaffel eller potatisstöt.

Strö salt, socker och peppar på fisken, fördela lingonen över kryddorna. Skär filébiten i två delar, tryck dem mot varandra med skinnsidan utåt. Svep in fisken tätt i plastfilm och ställ den i kylskåp att gravas i 1–2 dygn.

Torka bort kryddorna från filéernas yta och skär fisken i tunna skivor. Garnera med lingon och dillkvistar.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5