Lingonbrus

16.11.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lingonbrus

Välkomstskålen består av hemlagad lingonsirap och ett mousserande vin.

Ingredienser

4 portioner
1 5 dl torrt mousserande vin
2 3 - 4 msk lingonsirap
3 1 msk otinade lingon
Lingonsirap
1 3 dl lingon (frysvara)
2 1 dl vatten
3 0,5 dl socker
4 1 tsk vaniljsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 29 g 117 g
Protein 0 g 2 g
Fett 0 g 1 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 856 3422
Energi kcal 204 818

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokatyypit Juomat
Pääruoka-aine Marjat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred sirapen föregående dag. Lägg lingonen och vattnet i en kastrull, koka bären 5 minuter. Sila vätskan, pressa all saft ur bären. Häll den silade saften tillbaka i kastrullen. 'Tillsätt sockret, koka 2–3 minuter. Smaksätt med vaniljsocker. Kyl.

Häll sirap i champagneglas. Fyll glasen med mousserande vin, lägg några djupfrysta lingon i varje glas.

Tips:

Så här gör du vackra dekorationer av lingonris: Knäck ett ägg, separera gulan från vitan, vispa vitan lätt. Häll ett rejält skikt socker på en tallrik. Ta en liten lingonkvist, pensla bladen på bägge sidor med äggvita. Vänd kvisten i sockret, så sockret fäster ordentligt på bladen. Torka minst 2 timmar i rumstemperatur.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5