Lingonbröd i gryta

20.11.2014
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lingonbröd i gryta

Ingredienser

1 stycke
1 5 dl vetemjöl
2 2 dl havreflingor
3 1 dl rågkli
4 1 tsk salt
5 1 tsk torrjäst
6 4 dl vatten
7 1 dl djupfrysta lingon

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 282 g
Protein 48 g
Fett 11 g
Kostfibrer 28 g
Energi kJ 5994
Energi kcal 1433

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset, Marjat
Makuja maailmalta Suomalainen
Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna sinsemellan, tillsätt 42–gradigt vatten. Täck med plastfilm och låt dem stå i rumstemperatur över natten,  i ca 12 timmar Ställ en ugnsfast gryta med lock i en kall ugn, ställ ugnen på 225 grader och värm den en halv timme. Stjälp upp degen på en mjölad arbetsbänk och häll över de halvtinade lingonen. Arbeta degen hastigt till ett runt bröd; låt det jäsa en halv timme under duk. Lägg brödet i den heta grytan, täck med lock. Grädda 30 minuter. Lyft av locket, grädda ytterligare 15 minuter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5