Limepaj i glas

13.3.2018
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Limepaj i glas

Den fräscha desserten efterliknar den klassiska limepajens smakvärld. Desserterna som varvas i glas kräver ingen tillredning.

Ingredienser

7 portioner
Limefyllning
1 3 limefrukter
2 2 - 3 msk honung
3 1 paket (200 g) naturell färskost
4 1 burk (397 g) sötad kondenserad mjölk
5 1 dl naturell grekisk yoghurt
Smuldeg
1 10 digestivekex
2 2 msk margarin
3 1 msk riven ingefära
Yoghurt med vispgrädde
1 2 dl vispgrädde
2 1 dl naturell grekisk yoghurt
3 1 msk vaniljsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 25 g 172 g
Protein 4 g 27 g
Fett 26 g 182 g
Kostfibrer 1 g 7 g
Energi kJ 1 460 10218
Energi kcal 349 2442

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (397 g) sötad kondenserad mjölk

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Tvätta och torka limefrukterna Riv den gröna delen av skalen. Värm limefrukterna 10–20 sekunder i mikrovågsugn. Pressa saften i en bunke, rör i honungen. Tillsätt det rivna skalet, färskosten, den kondenserade mjölken och 1 dl yoghurt.
  2. Vispa det hela luftigt, ca 5 minuter. Ställ bunken i kylskåp.
  3. Krossa kexen i en plastpåse, lägg dem i en bunke. Smält margarinet, riv ingefäran. Rör dem i kexsmulorna.
  4. Fördela smulorna i glasen.
  5. Vispa grädden, tillsätt 1 dl yoghurt och vaniljsockret, vispa ännu ett ögonblick.
  6. Klicka limefyllning på kexsmulorna, spritsa vispgrädde med yoghurt över.
Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5