Limegravad lax med pepparrotssmetana

20.11.2014
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Limegravad lax med pepparrotssmetana

Ingredienser

10 portioner
1 700 g laxfilé
2 2 msk grovt havssalt
3 2 tsk socker
4 2 limefrukt, det rivna skalet
5 0,5 limefrukt, saften
Pepparrotssmetana
1 1 burk (120 g) smetana
2 2 msk riven pepparrot
3 0,5 dl vispad grädde
4 nypa socker
5 nypa salt
6 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 1 g 12 g
Protein 13 g 134 g
Fett 15 g 154 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 820 8204
Energi kcal 196 1961

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rensa laxfilén tills den är benfri. Strö salt, socker och rivet limeskal på filén. Ringla limesaften över fisken. Slå in fisken i smörpapper och plastfilm och lägg den i en fryspåse i kylskåpet. Låt filén ta smak i lätt press ca 8 timmar eller över natten. Torka bort saltet från fiskens yta och skär fisken i tunna skivor. Blanda till pepparrotssmetanan av dess ingredienser, servera till gravad fisk.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5