Lime-mandarinposset

27.2.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lime-mandarinposset

Posseten innehåller bara några få ingredienser. Citrusfrukter och grädde blir en mjuk och fyllig dessert.

Ingredienser

4 portioner
1 4 dl vispgrädde
2 1,25 dl (1 1/4 dl) socker
3 1 - 2 mandariner (ca 1/2 dl saft)
4 2 limefrukter (ca 1/2 dl saft)
Garnering
1 1 mandarin

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 35 g 139 g
Protein 2 g 9 g
Fett 35 g 141 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 1 948 7791
Energi kcal 466 1862

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka grädde och socker 3–4 minuter. Lyft kastrullen åt sidan.

Tvätta en limefrukt och ta tunna strimlor av skalet med en skalarkniv. Svep in skalstrimlorna i plastfilm och lägg dem i kylskåp. Pressa saften ur mandarinerna och limefrukterna. Blanda safterna i den heta grädden. Låt blandningen svalna något.

Häll gräddblandningen i fyra glas och låt den svalna till rumstemperatur. Täck glasen med plastfilm och låt possetarna stelna i kylskåp minst 4 timmar.

Garnera possetarna med mandarinklyftor och strimlor av limeskal.

Tips: Du kan också strö stötta kex eller frasig müsli på possetarna.

 

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5