Laxtoppar

21.4.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Laxtoppar

Ingredienser

25 stycken
1 400 g kallrökt eller gravad lax i skivor
2 2 msk citronsaft
3 150 g naturell färskost
4 3 msk crème fraîche
5 3 msk hackad dill
Servera med
1 rågbröd

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 0 g 7 g
Protein 3 g 77 g
Fett 4 g 100 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 208 5201
Energi kcal 50 1243

Obs! I beräkningen har inte medtagits: rågbröd

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Täck skärbrädet med plastfilm. Placera laxskivorna lätt omlott på plastfilm så de bildar en rektangulär platta. Pensla fisken med citronsaft.

Rör osten mjuk med crème fraîche. Fördela blandningen över fiskplattan. Strö hackad dill över. Rulla ihop plattan till en tät rulle med hjälp av plastfilmen. Svep in rullen i aluminiumfolie och ställ den i frysen till ett par timmar.

Skär den lätt frysta rullen i skivor. Lägg skivorna i små pappersformar eller servera dem på rågbröd.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5